Eco-actief geeft energie!
51650
post-template-default,single,single-post,postid-51650,single-format-standard,cabin-core-1.0.2,select-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Eco-actief geeft energie!

Wij, Pauline en Laurens van de Fruitproeverij Zandberg, zijn verbaasd over hoeveel meer energie we gekregen hebben en hoe gezond we ons voelen sinds we 5 jaar geleden begonnen zijn met permacultuur. Dat is voedselproductie in samenwerking met de natuur. Daarvoor was ons leven eenzijdig gericht op “hoofd”werk en een zittend bestaan. Daarom willen we graag onze ervaringen delen met mensen die op zoek zijn naar meer verbinding met de natuur. Of je nu driehoog achter in de stad woont, het maakt niets uit, zelfs in je vensterbank of op het balkon kun je een tuin(tje) creëren en je zal merken dat je daar energie van krijgt!

BELEEF DE VITALITEIT VAN DE AARDE

Grijp je kans om met ons en met anderen samen te gaan ervaren hoe het is om de verbinding met de aarde en wat de aarde ons geeft te ontdekken. We hebben een heel leuk programma gemaakt waarbij je per dagdeel kan kiezen uit drie activiteiten. De activiteiten zijn rond drie thema’s. Wat is er te doen op het land, voedsel bereiding en verwerking van oogstproducten en hoe kun je (rest)materialen hergebruiken

WIE ZIJN WIJ EN WAT HEBBEN WIJ JOU TE BIEDEN ?

Laurens heeft een schat aan kennis van alles wat groeit en bloeit.

“Ik geniet ervan dat jij leert hoe je die kennis kan toepassen in jouw situatie. Je gaat met mij aan de slag met het werk wat er op dat moment te doen is en al doende leer je snel, zeker omdat we de groepsgrootte beperkt houden en je dus in de gelegenheid bent je persoonlijke vragen te stellen. Je ziet hoe eenvoudig paddenpoeltjes aan te leggen zijn, op welke plekken je planten het beste neer kan zetten, hoe stenen warmte vasthouden en hoe je daar gebruik van kan maken en hoe je de zomersnoei uitvoert van fruitbomen, hoe je eenvoudig planten kan stekken en kunt mulchen.”

Pauline weet veel van planten en hun voedingswaarde en hoe je die in kunt zetten voor jouw gezondheid.

“Het is mijn uitdaging om mooie, lekkere én gezonde maaltijden te bedenken en te maken.  Elke dag ga ik met je het land op om te kijken wat er geoogst kan worden en tover daar met jou een verrassende vegetarische maaltijd van. Wat er te oogsten is gaan we verwerken. Bijvoorbeeld jam maken of fermenteren en invriezen.”

Eliane is altijd bezig met ‘dingen maken’.

“Mijn beeldende passie ligt bij textiel, steen en hout. De natuur is een belangrijke inspiratiebron voor mij, maar ook een motivatie om materialen te hergebruiken i.p.v. weg te gooien. Dit weekend ga ik in elk geval  met je aan de slag om ‘oude’ spijkerbroeken een nieuwe bestemming te geven en maken we van wilgentenen functionele kunstwerken. Ik laat je graag ervaren dat het plezier dat je beleeft aan samen iets moois maken je altijd bij blijft ! “

GENIETEN OP EEN PARADIJSELIJKE LOCATIE

Ons bedrijf is 3 ha groot, je vindt er een enorme variatie aan fruit, we vinden het zelf een soort “fruitparadijs”. Je kan hier heerlijk wandelen en van alles proeven waar je langsloopt. Ook hebben we een Willow-Dome gemaakt, daar kun je ‘s avonds buiten rond een houtvuur zitten. Kortom je kan hier genieten en energie opdoen.

OVERNACHTEN

Je kan kiezen tussen een slaapplek bij ons in de boerderij en het ecogebouw of je neemt je tent , caravan of camper mee om op een mooi plekje te kamperen.

WANNEER

Vrijdag 20 juli t/m zondag 22 juli

Vrijdag 31 augustus t/m zondag 2 september

AANTAL DEELNEMERS:

10 tot 16 deelnemers

KOSTEN:
Overnachting in boerderij of eco-gebouw :€ 247,50 voor VELT leden, €287,50 voor niet VELT leden.(dit is inclusief maaltijden, thee en koffie en overnachting en de cursus)

Neem je je tent, caravan of camper mee dan betaal je  212,50 als VELT lid en €252,50 als niet VELT lid.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.