Fruitproeverij Zandberg | Over ons
121
page-template-default,page,page-id-121,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.5,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.4,vc_responsive

OVER ONS

De Fruitproeverij Zandberg is in 2013 gevestigd in de buurtschap Zandberg. De buurtschap ligt tussen Rijswijk en Ravenswaaij in de Betuwe. De Fruitproeverij heeft als doel om zo veel mogelijk soorten vruchten vers aan te kunnen bieden in de periode mei – december van elk jaar. De afgelopen drie winters is een deel van het bedrijf ingeplant met o.a.  pruim, appel, aalbessen, braam,  kiwibes, hazelnoot,   honingbes. Van de verschillende vruchten zijn verschillende rassen ingeplant zodat er in de loop van het jaar steeds een ander ras rijp is. Het fruit kan geproefd worden maar ook zelf geplukt om later op te eten of om er jam of sap van te maken. We gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Door gebruik te maken van de principes van de permacultuur creëren we een natuurlijk ecosysteem waar voldoende natuurlijke bestrijders van ziekten en plagen aanwezig zijn. Bloemen, groenten en kruiden dragen bij aan een natuurlijk evenwicht. Ook deze kunnen zelf geplukt. Voor kinderen zijn er spannende speelmogelijkheden. Een wilgenbosje wordt geleidelijk omgevormd tot een plukbos met een mooi slingerpad er doorheen en met spannende wilgconstructies.
Inmiddels is er ook een mooie exclusieve vergaderruimte te huur en in de boerderij zijn nu twee ruime appartementen te huur als B&B met uitzicht op de half afgebouwde toren van Wijk bij Duurstede.
Speelmogelijkheden voor kinderen
Spannende paadjes in het wilgenbosje, trampoline, hutten bouwen van wilgenstokken.
Tot rust komen
Ben je uitgeput van de dagelijkse sleur en druk-druk-druk? Even bijkomen en opladen? Door de rust, de ruimte op de fruitproeverij, de pure maaltijden gecombineerd met de mogelijkheid van persoonlijke coaching en energetische massages kun je er weer tegenaan. We maken in overleg een op je behoeften afgestemd programma  voor één of meer dagen met overnachting. Vooraf maken we afspraken over de prijs.

Workshops en rondleidingen
Proeverijen van verschillende fruitsoorten, leren zelf groenten en fruit te verduurzamen door drogen, fermenteren en jam maken, kruiden leren kennen en hun toepassingen. In overleg maken we voor een groep een programma op maat.

Permacultuur
Een agricultureel project dat zo wordt ontworpen dat het net als een ecosysteem zichzelf in stand houdt.

Oplaadpunt
Hier kun je je auto en fiets opladen terwijl je lekker een drankje drinkt op ons terras.

Sanitaire voorzieningen

In de boerderij zijn wc en douche.

Ons Team