Over ons
121
page-template-default,page,page-id-121,cabin-core-1.0.2,select-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

OVER ONS

Wij willen dat het stukje van de aarde dat wij verzorgen gezond voedsel oplevert en ook leefruimte biedt aan de natuur. Wij vinden het  belangrijk dat onze gasten kunnen genieten van al het moois en lekkers dat de natuur te bieden heeft. Kennis en ervaring delen over verzorging van een voedselbos en het verwerken van de producten hoort daar bij.   De Fruitproeverij Zandberg is  gevestigd in Rijswijk (gemeente Buren). Op ons bedrijf staan vele soorten fruit, groenten en (on)kruiden zodat er altijd wat vers te plukken valt.  We gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Door gebruik te maken van de principes van de permacultuur creëren we een natuurlijk ecosysteem waar voldoende natuurlijke bestrijders van ziekten en plagen aanwezig zijn. Bloemen, groenten en kruiden dragen bij aan een natuurlijk evenwicht. Voor kinderen zijn er spannende speelmogelijkheden. Een wilgenbosje wordt geleidelijk omgevormd tot een plukbos met een mooi slingerpad er doorheen en met spannende wilgconstructies.
Op het erf is een  exclusieve vergaderruimte af te huren en in de boerderij  zijn  twee ruime appartementen samen of afzonderlijk te boeken.
Onze locatie leent zich ook uitstekend voor een (educatief) familie-, vrienden- of personeelsuitje.
Speelmogelijkheden voor kinderen
Spannende paadjes in het wilgenbosje, trampoline, hutten bouwen van wilgenstokken.
Tot rust komen
Ben je uitgeput van de dagelijkse sleur en druk-druk-druk? Even bijkomen en opladen? Door de rust, de ruimte op de fruitproeverij, de pure maaltijden gecombineerd met de mogelijkheid van persoonlijke coaching en energetische massages kun je er weer tegenaan. We maken in overleg een op je behoeften afgestemd programma  voor één of meer dagen met overnachting. Vooraf maken we afspraken over de prijs.

Workshops en rondleidingen
Proeverijen van verschillende fruitsoorten, leren zelf groenten en fruit te verduurzamen door drogen, fermenteren en jam maken, kruiden leren kennen en hun toepassingen. In overleg maken we voor een groep een programma op maat.

Voedselbos/Permacultuur
Een voedselproducerend systeem dat zo wordt ontworpen dat het net als een ecosysteem zichzelf in stand houdt en tegelijk voor de mens voedsel oplevert. Er wordt met de natuur meegewerkt en er niet tegenin.

Oplaadpunt
Hier kun je je auto en fiets opladen terwijl je lekker een drankje drinkt op ons terras.

Sanitaire voorzieningen

In de boerderij zijn wc’s en douche.

Ons Team

Laurens Smits
Permaculturist
Pauline de Maar
Voeding en gezondheid
Christiaan Smits
Landschap en tuinontwerp
Bello
Hoofd beveiliging