Workshops
51519
page-template-default,page,page-id-51519,cabin-core-1.0.2,select-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

WORKSHOPS

‘Fruitcafe’

In de maanden juni, juli, augustus, september zijn we iedere laatste zondag van de maand van 13.00 – 17.00 geopend. voor een heerlijk stuk fruittaart van het seizoen, verse kruidenthee, ontmoeting, inspiratie of een kop koffie. Er zal  fruit van het seizoen te te koop zijn en de mogelijkheid al fietsend op een hometrainer je eigen smoothie te maken!

Je kunt ook rondwandelen in de bloemen- en kruidentuin, de boomgaard en het voedselbos. Afhankelijk van het weer zitten we onder de strechtent of in de serre.

Workshops op verzoek

Voor een groep is het altijd mogelijk om een workshop op maat te verzorgen. Onderstaand een greep uit de mogelijkheden:

Koken met het seizoen/ improvisatiekoken

We gaan samen een volwaardige vegetarische of veganistische maaltijd samenstellen met de groenten, kruiden en wat er verder op dat moment in de tuin te oogsten is.Daarna eten we die samen gezellig op.

Bij voldoende aanmeldingen wordt in overleg een datum geprikt.

Of maak er een uitje van met een vriendinnen/vriendenclub en spreek dan een  datum  in overleg met ons af. Je kan er natuurlijk ook een uniek dagje uit van maken met een uitgebreider programma. Overleg met ons over de mogelijkheden en de kosten.

 

Pesto’s leren maken en zelf zuurdesem speltbrood bakken.

 

Ik heb jaren zelf (gist)brood gebakken toen de kinderen klein waren en ik de tijd daarvoor nam. jaren kocht ik brood bij de biologische winkel. Nu we verhuisd zijn en de bio winkel niet meer naast de deur is en steeds diepvriesbrood ook gaat vervelen ben ik begonnen met zelf zuurdesem te gaan maken. ik vond zelf zuurdesem brood altijd te zuur van smaak. Wat schets mijn verbazing, mijn zuurdesem heeft niet dat zure smaakje en onze kleinkinderen smullen ervan en dat zegt wel wat! Dus vind je het leuk om te komen proeven dat zuurdesembrood een delicatesse kan zijn kom dan naar deze workshop. Ik leer je op een eenvoudige manier zuurdesembrood maken. Je kan er daarna thuis zo mee doorgaan want je krijgt van mij zuurdesem als start mee. Ik heb een heel interessante kruidencursus gevolgen bij Marry Foelkel waardoor ik nog meer het essentieel belang van het gebruik van kruiden ben gaan inzien. Vandaar dat ik deze kennis graag met je deel en je  leer om op een eenvoudige manier pesto’s  te maken, die bijdragen aan je gezondheid. We hebben een prachtige kruidenberg, we gaan samen kruiden plukken en  pesto maken. Daarna natuurlijk samen deze lekkernijen nuttigen. Heel leuk om met een klein gezelschap samen als uitje te ondernemen.

Data:Ben je met een groepje van 6 tot 8 personen dan kunnen we in overleg een datum vastleggen.

 

Chutney’s maken

 

Voor de verandering is het leuk om te experimenteren met ander broodbeleg. Wij maken van allerhande soorten fruit met uit / knoflook ,tomaat  etc. een broodbeleg tussen zoet en hartig in waarin de belangrijke voedingsstoffen bewaard blijven.Dit omdat we geen geraffineerde suikers gebruiken en zo min mogelijk zoet toevoegen. We gebruiken alleen pure producten.

Bij voldoende aanmeldingen wordt in overleg een datum afgesproken.

 

Fermenteren

 

Ontdek hoe heerlijk het is je eigen zuurkool, rode kool of andere groenten te fermenteren. De smaak is niet te vergelijken met die in de winkel omdat in de winkel de producten gepasteuriseerd dus verhit moeten worden. Je maakt op deze manier je eigen probioticum, een weldaad voor je darmflora. En eenvoudig dat het is. Als je de principes kent wil je niet meer anders.

Data: bij voldoende aanmeldingen wordt in overleg een datum afgesproken.

IMG_3589
DSC_0076