hazelnootpasta
51900
post-template-default,single,single-post,postid-51900,single-format-standard,cabin-core-1.0.2,select-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

hazelnootpasta

9 januari 2021

Dit jaar heb ik me voorgenomen om regelmatig een foto met een verhaaltje te plaatsen. Deze keer gaat het over de hazelnoot. De mannelijke bloemen zijn begin januari al heel goed zichtbaar. Dit in tegenstelling tot de vrouwelijke bloemen, als ze uitkomen in het voorjaar zijn ze alleen van heel nabij te zien. Het zijn wel prachtige bloempjes. In 2019 was hier een goede oogst, afgelopen jaar veel minder. Toen bloeiden ze heel vroeg en werd het even flink koud met een felle oostenwind .  Elk jaar weer spannend wat de oogst zal worden.

 

Deze foto is van 9 januari

We hebben vorig jaar een handig apparaat gekocht om de noten te kraken (van Feucht Obsttechnik).

Wij maken er o.a. hazelnootpasta van. Als je een keukenmachine hebt is het best gemakkelijk. Eerst de gepelde noten kort roosteren in de oven. Daarna de noten in een theedoek wrijven om het grootste deel  van de bruine velletjes te verwijderen. Dan in de keukenmachine met een snel draaiend mes onderin. Het gaat het beste als je de keukenmachine ongeveer voor een derde vult. Vervolgens is het afwachten….  Stoppen op het moment dat de notenmassa een smeuïge pasta is. Heerlijk broodbeleg

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.