Velt ecotuindagen
51245
post-template-default,single,single-post,postid-51245,single-format-standard,cabin-core-1.0.2,select-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Velt ecotuindagen

We hebben dit jaar voor het eerst meegedaan aan de Velt eco-tuindagen op 4 en 5 juni en kunnen terugkijken op een geslaagd weekend met veel geïnteresseerde bezoekers. Het was stralend weer  op een korte stevige stortbui na op zaterdag. Op ons bedrijf is behalve de fraai aangelegde moes- en kruidentuin veel te zien. Op het terrein staan meer dan 40 verschillende fruitsoorten in vele variëteiten. Voor een aantal bezoekers was het bijvoorbeeld voor het eerst dat ze een honingbes- of een zilverbesstruik zagen.

We gebruiken geen bestrijdingsmiddelen tegen ziekten en plagen of onkruid. Daarnaast passen we zoveel mogelijk de principes van permacultuur toe. Het was duidelijk dat sommige bezoekers vonden dat er op sommige plaatsen wel erg veel onkruid stond…  Bijzonder vond men het wilgebosje dat we geleidelijk  aan het omvormen zijn tot een voedselbos.

Op het terras was heerlijk gebak te krijgen, alles zelf gebakken van biologische producten en zonder sacharose.

Door de open dagen hebben we nu ook een goed tehuis voor al onze kittens (op 1 na). De twee dozen met ieder 6 kleine poesjes was een grote attractie. Dit is eenmalig want binnenkort worden onze twee poezen “geholpen”. Voor onze hond Bello waren het minder geslaagde dagen, hij moest aan de lijn.  Na afloop moest hij heel hard rennen om zijn energie kwijt te raken.

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.