Water vijver
51095
post-template-default,single,single-post,postid-51095,single-format-gallery,cabin-core-1.0.2,select-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Water vijver

Voor we aan de slag konden met het aanplanten van fruitbomen moest er veel grondwerk gedaan worden. Om de waterhuishouding te verbeteren is op het laagste deel een vijver gegraven. Daar wateren de drainagebuizen en de greppels op af. De vijver gaat ook gebruikt worden als reservoir voor irrigatie in droge perioden.

Het is bijzonder hoe snel de natuur zich herstelt een jaar na het graven van de vijver. De voorste percelen heb ik in de zomer met de hand ingezaaid met groenbemesters. Het is bijzonder om te zien hoeveel bijen en andere insecten zich te goed doen aan de phacelia- en boekweitbloemen.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.