Activiteitenkalender
51553
page-template-default,page,page-id-51553,cabin-core-1.0.2,select-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Activiteitenkalender

 

Programma Deelfestival 50 jaar Velt op 1 en 2 juni 2024 van 13.00 tot 17.00

 

Natuurdeelplein: zowel op zaterdagmiddag als zondagmiddag is het IVN en Gonzend Rivierenland aanwezig om te vertellen over hun projecten en activiteiten in het rivierenland.

Verder zijn er doorlopend rondwandelingen:

13.00 uur: Wildpluk wandeling met Yolanda de Vlugt van KRUIDINN, zij neemt je mee over het terrein

14.00 uur : Rondwandeling  met Laurens van de Fruitproeverij, hij vertelt over het voedselbos.

15.00 uur: Wildpluk wandeling met Yolanda de Vlugt van KRUIDINN, zij neemt je mee over  het terrein

16.00 uur : Rondwandeling  met Laurens van de Fruitproeverij, hij vertelt op zaterdag over het creëren van  onderhoudsarme borders en op zondag hoe je compost maakt van tuin- en keukenafval met EM (effectieve micro-organismen) ofwel Bokasi

 

Kinderplein:

Op zaterdagmiddag is er extra aandacht voor de mini natuurvriendjes! Onder begeleiding van Cindy van Ons Buren gaan de kinderen op pad om ludieke foto’s te maken en met de schatten van de natuur hier ook nog eens een mooi fotolijstje bij te creëren. Leeftijd vanaf 3 jaar, jongere kinderen onder begeleiding van een volwassene. Tijden: 13.30 / 14.30 / 15.30.

Zowel op zaterdag- als zondagmiddag is er doorlopend een speurtocht met opdrachtjes over het terrein.

 

Zelfdeelplein:

Beide middagen kun je zelf aan de slag. Mocht je nog wat plantjes en/of zaden over hebben, neem ze mee, er is vast wel iemand die je er blij mee kan maken. Ook tuinboeken, tuintijdschriften en evt. tuingereedschap zijn welkom. Wie weet heb je zelfs nog jammetjes, chutney’s die je graag wilt laten proeven of weggeven.  Mocht je last hebben van slakken, er is wol om slakken te ontmoedigen jouw plantjes te bereiken.

Deel het idee om bij elkaar de tuin te bekijken, een tuingroep te beginnen:er is een lijst om je naam en adres op te geven.

 

Ambachtsplein:

Beide middagen zijn mensen aan het werk. Het ambacht staat hier centraal. Hier kun je kijken, luisteren en soms zelf aan de slag. Je mag  ook spontaan een ambacht onder de aandacht brengen, bv. Hoe maai je een grasveld met een zeis?

Zaterdag: Verven met planten, houtbewerking.

Zondag: Verven met planten, wol, zalf maken, werken met keukenkruiden

 

Ontmoetingsplein:

Het deelfestival is gratis, behalve koffie, thee, limonade en gebak. De boeken van Velt zijn ook niet gratis.

Proeven van smeersels uit het Lekker Gesmeerd-boek van Velt.

 

 

 

Adres: Zandbergseweg 7A 4023CC Rijswijk (Gld)

 

‘Fruitcafé’ op elke laatste zondag van de maand in de maanden  juni, juli, augustus, september 2024

Onder de strechtent of in de serre genieten van een kopje kruidenthee, zelf geplukt in de kruidentuin , een zelfgemaakte smoothie van (zelf)geplukt fruit of  een kop koffie met vruchtentaart. Je kan ook rondwandelen over het 3 ha grote terrein, ingeplant met veel verschillende fruitrassen en ook fruitsoorten die in Nederland minder bekend zijn zoals Kaki, Paw-Paw, Kiwibes en dadelpruim.

 

 

Rondleiding voedselbos op afspraak in juli, augustus, september en oktober

 

Inmiddels is ons voedselbos 10 jaar oud en heeft steeds meer het karakter van een bos. Voor wie geïnteresseerd is in  de ontwikkeling van een voedselbos houdt Laurens bij voldoende belangstelling op zondag een rondleiding over het terrein, start 15.00.  De kosten daarvan zijn 15 euro per persoon.

 

Een workshop of rondleiding afspreken?

 

Voor een groep (familie, vriendengroep) kunnen we op afspraak ook op andere momenten  een rondleiding, een workshop fermenteren, plantaardig koken, smeersels op brood, samen een maaltijd bereiden  of een andere activiteit. Neem hiervoor contact met ons op (tel 0647321219 of mail ons: laurens@fruitproeverij.eu)